lördag 24 november 2012

Du sköna nya värld!

Lyssnade på lördagsintervjun idag. Det var Urban Bäckström som blev utfrågad. Som vanligt var Thomas Ramberg fantastisk men jag blev otroligt förvånad över hur dålig Bäckström var.

Självklart ställde Ramberg frågor om privatiseringen av välfärden. Bäckström har ju sagt att sossarnas tanke om att kvalitetssäkra och att öka insyn i privata välfärdsföretag skulle vara ett gigantiskt angrepp på den fria företagsamheten. Jag måste säga att det var ett ihåligt svar han fick.

Bäckström påstod till exempel att om obligatorisk LOV avskaffas så är det ett exempel på sådant angrepp. Men, LOV är ju inte obligatoriskt så då går det ju inte att avskaffa. Han lät också påskina att kommuner har veto mot skoletableringar. Det är också fel. Minimibemanning däremot är ett faktiskt förslag, det är han emot. Gissa varför? Jo, det är så företagen tjänar pengar. Så har han mage att jämföra med hur det jobbar färre i produktionsindustri idag än för 50 år sedan typ.

Bäckström gör sedan en stark avslutning genom att i samma mening förorda platt skatt och sedan säga, pengarna kommer inte räcka till framtidens välfärd utan vi kommer behöva avgiftsfinansiera. Skolavgifter, högre vårdavgifter - du sköna nya värld.

Inga kommentarer: