onsdag 21 november 2012

Blockering

SD har kris. Partiet håller i den bästa av världar på att krascha. Det betyder visserligen inte att rasismen upphör men den kanske får lite mindre luft. Den kanske får krypa ner under stenen där den hör hemma om den nu nödvändigtvis ska finnas. Det är bra. Det finns få saker som är så osmakliga som rasism.

Regeringen håller på att fullständigt krascha den svenska modellen med partssammansatta förhandlingar  och uppgörelser. I SAS-förhandlingarna visar man tydligt vad man egentligen har för agenda. Man visar också sin brist på förståelse för vad fackliga förhandlingar betyder och har betytt för den svenska ekonomin och välfärdens utveckling genom åren.

Samtidigt visar det sig via ekot att regeringen "gallrat" handlingar i arkiven som skulle kunna vara komprometterande för dem själva när det gäller vapenförsäljning och samarbete med diktaturen Saudiarabien.

Ikväll ska Kalla Fakta visa vilken inblandning Stefan Löfven hade i JAS-affärerna med Sydafrika.

I Gaza fortsätter bombningarna. Någon säger att mer än 70 % av offren är civila. I media klumpar man ihop "kvinnor och barn" som oskyldiga offer. Kan inte män vara oskyldiga offer? Är kvinnor och barn särskilt utsatta på samma sätt? Samtidigt säger ansvariga i Israel att man fortsätter precisionsbomba. Enligt uppgift har 100 bomber fällts bara i natt. Över 1000 skadade, över 100 döda sedan anfallen startade. Precision?

Det är så mycket som händer att jag blir helt blockerad. Hittar inget att skriva om. Hittar inget att kommentera.

Vi hörs.

Inga kommentarer: