söndag 11 december 2011

Bajen-bandy i Ronneby!

Jag gillar bandy. Det är en snabb sport med skickliga skridskoåkare med bollsinne. Jag har vuxit upp med bandy vilket kan tyckas märkligt eftersom jag kommer från Blekinge men faktum är att bandy var en stor sport där. Min pappa var distriktsmästare i bandy, bara en sån sak.

I Ronneby som är min barndomsstad fanns det två bandylag. Lugnet och Fredriksberg. Bandy spelades på en sjö där kommunens gatu- och fastighetskontor hade ansvar för att ploga. Vi åkte så klart skridsko där ibland också men eftersom jag kom från landet så var vi inte där så ofta. Vi åkte på havet när det frös till vilket jag vill minnas att det gjorde ofta men det kan ju vara ett sånt där falskt minne.

Hur som helst. Bandytraditionen har levt vidare och efter en lång politisk tvist har kommunen nu satsat på en ordentlig bandybana i Ronneby. Det är sånt man gör i småstäder. Första matchen spelades förra veckan men den stora officiella invigningen ska ske den 4 februari. Ryktet säger att den matchen ska bli en stormatch, nämligen mellan Bajen och GAIS. Det skulle vara finfint och gissa om jag skulle passa på att ta en sväng hem?

1 kommentar:

Unknown sa...

Är detta bekräftat nu?

MVH Sentow