onsdag 10 februari 2010

Tonårsbubblor

Lyssnade på Martina Haags bok " En annan del av Bromma" i helgen. Den var inge vidare men några små pärlor fanns det. Ett passage löd ungefär så här:

- Ungdomar är så pretantiösa, dom tror dom kan googla sig till upplevelser.

Det ligger mycket i det tycker jag. Det är ju verkligen så att många tonåringar tror sig veta hur saker och ting ligger till och ofta gäller det att bita sig i tungan och låta dom uppleva och upptäcka sanningen på egen hand.

Ibland så får dom dock till det ordentligt. Min yngsta och jag såg Fredrik Reinfeldt på TV i veckan och hon frågade om jag tyckte han var bättre eller sämre än Göran Persson. Då menade hon inte politiskt utan som statsminister. Jag mumlade något och försökte att vara neutral så gott det går när man har att välja på två gubbar. Då tog dottern till orda och redde ut det. Och lyssna nu alla alliansens medietränare. Dotterns analys var:

- Reinfeldts problem är att han ser så uttråkad och överlägsen ut, det ser ut som att han hela tiden har något viktigare att göra än det han håller på med men vad kan vara viktigare än folk som han är statsminister för?

Min yngsta är förstagångsväljare i både EU-valet och riksdagsvalet superåret 2014!

1 kommentar:

Veronica sa...

Klockren analys av dottern!