fredag 5 februari 2010

17 minuter - 7 år!

Visste du att medellivslängden mellan Stockholms innerstad och Järvafältet (Tensta/Rinkeby) skiljer med sju år. Man skulle kunna tänka sig att det skulle vara till förortens fördel eftersom nedsmutsningen och stressen är så mycket större i stan men så är det så klart inte.

Det skiljer alltså sju år! Jag hörde någonstans att det skiljer sju år mellan Sverige och Jordanien. Jag vet inte om det är sant men oavsett det så tycker jag att det är väldigt märkligt att en resa som tar 17 minuter med tunnelbanan gör en sådan skillnad

Läste i Metro idag att arbetslöhetenlatte-söder har gått ner med 10 % den senaste mandatperioden. I samma artikel läste jag att arbetelösheten på Järva är över 50 %. Alltså, skulle inte den här regeringen bekämpa utanförskapet? Skulle inte den här regeringen minska segregationen? Kan någon förklara för mig hur det går till att bekämpa utanförskap och segregation samtidigt som man ökar klyftorna?

2 kommentarer:

Anonym sa...

det är nog stor skillnad mellan Duvbo och Hallonbergen oxå, sannoligt lika stor skillnad, och det tar bara 3 minuter att gå.

Alla smutsiga detaljer sa...

Knappast 7 år!