söndag 11 oktober 2009

2010 - trygghetens år

Härmed förutspår jag att borgarna det kommande året kommer att sluta prata pengar och börja prata trygghet. Nu går vi nämligen in i del två av individualismens tidevarv. Det är fortsättningen på strategin. När vi nu sänkt skatterna, tömt statens kassakistor och gjort oss kollektivt lite fattigare så är det nu upp till var och en.

Men det är lugnt, så länge vi har si så där 20 000 poliser och tillräckligt många människor inlåsta och om du bara håller dig på din kant så ska du se att det går bra. Du kan alltid köpa ett larm, direkt kopplat till en bevakningsfirma. Det är lugnt, du får det på avbetalning.

Det är lugnt, nu sätter vi åt dom där slappa föräldrarna som inte kan hålla ordning på sina barn. Det där att samhället har ansvar där familjen inte riktigt klarar av är liksom gammeldags. Nu är det var och en för sig. Den som inte kan simma får skylla sig själv.

Retoriken är på plats. Nu ska den bara landa hos dig och mig. Trygghet är ordet för dagen. Snart på ett flygblad i din hand, kom ihåg var du hörde det först!

Inga kommentarer: