tisdag 1 september 2009

Vetenskap och sånt

Det är märkligt egentligen att polisen inte lyckas klara upp fler brott eller för den delen förhindra mer brottslighet än vad man gör. Jag menar, med den gedigna utbildning som ligger i botten på polisyrket och med den stora forskning som under lång tid pågått om polisens metoder. Vi det här laget är vi väl fullärda när det gäller olika sätt att skydda befolkningen.

Det känns också tryggt att de metoder som tillkommit under de senaste åren verkligen utvärderats innan dom satts i sjön i stor skala. Gamla metoder likaså. Jag tänker också på det fina internationella utbytet som består i att man lär av varandras misstag, inte multiplicerar dom.

Du vet alla dom där "ungdomsupploppen" i förorten. Det är ju samma sak. Med tanke på att polisen har erfarenhet av denna typ av upplopp sedan åtminstone 60 år så kan man ju vara trygg i att när dom försöker göra sin del så är det med en metodik som man vet fungerar. Det gäller också den importerade taktik som man framför allt hämtat från Danmark, den är ju också välkänt effektiv. Samma sak när det gäller Anna Odell. Det har ju visat sig så framgångsrikt att skrika och buffla med en person som lider av psykos. Det brukar ju gå fint.

Fast det är klart, av rättsväsendets 32 miljarder får ju polisen bara 18. Man kan ju inte vänta sig för mycket.

2 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Du är väl inte sarkastisk? ;-)

Alla smutsiga detaljer sa...

Sarkasm, njae - det låter så hårt. Ironi känns bättre... :-)