tisdag 29 september 2009

Vallöften

Hörde på radion igår att unga går för sällan till tandläkaren. Det är inte konstigt eftersom prestigereformen och vallöftet som Hägglund satte i sjön för något år sedan från början var helt feltänkt. Hur snabbt kan man slösa bort 5 miljarder? Fråga Hägglund. Reformen innebär att man får en tandvårdscheck för undersökning men felen man sedan hittar får man fixa med egna medel. Upp till tre tusen får man stå för själv och jag vill bestämt hävda att det är just dom tre tusen som folk inte har. Fel Hägglund, fel.

Hörde på radion igår att Björklund ska ändra på gymnasieintagningen och förändra det så kallade IV-programmet. Den förändrade gymnasieintagningen innebär att man stoppar 14 000 ungdomar från att komma in på gymnasiet, 14 000 16-åringar stängs ute! IV programmet görs om så att det blir likadant som idag... Va? Ja, jag sa vad du hörde. Alltså, det blir ingen ändring trots att Björklund gnällt på IV sedan programmet drogs igång. Fel Björklund, Fel!

Hörde att Ask nu uppnått vallöftet om 20 000 poliser. Detta till trots känner sig inte folk tryggare. Det begås minst lika många brott och uppklarningsprocenten är ungefär den samma. Detta beror troligtvis på att utbildningen fortfarande är den samma, att ingen forskning bedrivs, att utvärderingen är kass och att ledningen är Ask. Fel!

Visst går det an att uppfylla vallöften men när vallöftena från början var dåliga spelar det liksom ingen roll att dom kryssas av från listan.

2 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Märkligt nog har folk här i Skåne, och specifikt i Malmö, i några nyligen publicerade undersökningar sagt att de känner sig tämligen trygga. Men allt är väl relativt antar jag.

Alla smutsiga detaljer sa...

Okej, det är bra. Allt blir bättre om folk känner sig trygga för det mesta är nämligen just en fråga om känsla. Frågan är om det beror på att vi fått nya poliser dock, eller kanske något annat :-)