måndag 1 juni 2009

Inkonskevenser

Kom i säng allt för sent i går så det gick segt att komma upp i morse. Väl uppe blev det dock ett uppvaknande. Frukostkaffet inmundigades nämligen tillsammans med Centerpartiets Lena Ek. Ja, hon var på radion alltså. Jag satt hemma i mitt kök.

Hon kan ju inte vara riktigt riktig. Hon tycker att man ska ha mer överstatliga beslut om försvarspolitik ("fredsframtvingande") i EU. Fast, om man inte vill vara med så ska man slippa. Fast, det kommer antagligen inte att gälla Sverige eftersom vi antagligen kommer att vara överens.

Hm, om man inte behöver rätta sig efter ett beslut så kan det väl inte kallas överstatligt. Då blir det ju ett mellanstatligt samarbete för dom som vill och vad var då poängen med att vilja ha mer överstatlighet? Hm, lyssna själv och se om du fattar.

Nästa omskakande nyhet var att en undersökning kommit fram till att det är mest medelålders män med borgerliga värderingar som får komma till tals i debatten och då inte minst på DNs debattsida. ??? Är det verkligen så?

Ja, det går ju att raljera men när man lyssnar på den efterföljande debatten och hör debattredaktören rättfärdiga sina urval med att det ju är fler män än kvinnor som har makt så blir man mörkrädd. Lyssna själv (länken till inslaget var inte ute när detta inlägg skrevs så du får bläddra ner en bit själv) och säg vad du tycker.

Jepp, nu sågade jag först en kvinnlig toppolitiker och sedan plussade jag för att släppa fram fler kvinnor i debatten. Vad sägs om det?

3 kommentarer:

Veronica sa...

Det handlar väl först och främst om vad människor tycker och säger - inte främst vad de har för kön.

Sen att fler män än kvinnor släpps fram och tillåts ha en åsikt i det offentliga rummet - det är ju sin sak.

Sånger från nedre botten sa...

Vad sägs om det? Tja, att du kan skilja på sak och person. Men det var ingen nyhet för mig.

Jah Hollis sa...

"...det är ju sin sak."

Vad sägs om det?
Du är ju bara så där härligt vimsig som kvinns bara är!
Sorry! Skojar! Skojar!
Jag lovar! :-D
Jag känner mig uppåt och glad efter besöket i Småland. Och ett par repor genom det sommarfagra Blekinge. Oj vad det donades där Sweden Rock brakar loss snart.