onsdag 10 juni 2009

Sommarångest och lite politik

Borde så klart göra en analys av valresultatet eftersom jag tjatat så mycket om att gå och rösta. Struntar dock i det för det görs så många ändå. Kan väl konstatera att det gick "så där" men det är bara att ta nya tag. Är man Bajare så är man van att slå från underläge.

Annars fortsätter regnet att ösa ner. Man undrar hur sommaren ska bli. Jag har faktiskt inte bokat någonting vilket inte är så smart kanske. Jag skulle verkligen både vilja och behöva umgås med mina ungar och göra något tillsammans med dom. Första utmaningen är midsommar. Har ingen aning om vad vi ska hitta på. Planen var att bjuda in oss till någon av ALLA vänner med lantställe i närområdet men alla är tydligen antingen "fullbokade" eller så bygger dom om. Funderar just nu på en båtresa, vi får se.

Funderar vidare på politik. Ser att skolan i Stockholm får sämre och sämre resultat. Elever är mer otrygga, känner sig mindre sedda och mindre inspirerade i skolan. Skolborgarrådet säger att det mest handlar om skolmat och med den är eleverna alltid missnöjda. Läser vidare om den katastrofala matupphandlingen till sjukhusen och läkarnas bonussystem för korta patientbesök. Arbetslösheten stiger och socialbidragskostnaderna likaså. Alliansen går upp i opinionsmätningar i Stockholm. Herregud, fattar folk inte sambanden mellan politiska åtgärder och resultat? Vakna.

3 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Ja, det gick ju inte så bra för ditt parti. Men jag bidrog i alla fall till att säkra er plats i EU-parlamentet.
Det verkar märkligt nog som om många sätter större tillförlit till en gammal avdankad folkpartist och en "ultrakapitalist" som tigger ihop till sin lyxkonsumtion.
Midsommar ja, och alltid lika svårt att veta vad man ska hitta på.

Alla smutsiga detaljer sa...

Faktum är att jag också bidrog :-) och dessutom så gick det hyfsat i min hemkommun, vi är bäst i Storstockholm!

Stalle sa...

Visst finns det jobb.

Vi garanterar nytt arbete eller pengarna tillbaka.

Mitt namn är Staffan Törning och jag driver företaget TÖRNING.nu som är proffs på att hjälpa människor till nytt arbete.

Vad vi gör är att ge konkret hjälp till människor som vill jobba oavsett ålder. Därmed inte sagt att det är lätt, men att gå ner sig i CV träsket eller statistik som är mörk som natten är inte vägen fram.

Sommaren är en bra tid att söka nytt arbete, därför jobbar vi hela sommaren – för högtryck!

Saxat ur texter från www.torning.nu

TÖRNING.nu Vi erbjuder Jobhunting där kandidaten genomgår 5 faser och en personlig utveckling på vägen mot sitt nya arbete.

Passar någon av dessa beskrivning in på din situation?
Du söker, men får inget jobb.
Du är klar med studierna och söker ett bra jobb.
Du saknar tiden och orken men vill byta arbetsgivare.
Du är föräldraledig och söker nytt jobb nära hemmet.
Du har hemmaboende barn, som behöver jobb.
Du drömmer om utlandsjobb, men saknar kontakter.
Du hittar inget jobb i Sverige efter utlandstjänst.

När vill du vara i arbete, vilket av beloppen vill du betala och vilken betalningsmodell passar just ditt behov?

Du väljer om du ska ha dina möten inbokade löpande under hela eller delar av sommaren eller när du är tillbaks från semestern. Under 2009 kommer vi hjälpa 100-tals människor till nytt arbete, vill du vara en av dom?

läs mer på www.torning.nu