fredag 14 januari 2011

Partiledare hit och dit

Det glunkas i leden om partiledare hit och dit. Mona går, Maria och Peter går, Maud är väl på väg vad jag har hört, Göran har inge vidare stöd och Lasse utmanas nu. Janne sitter nog säkert så länge inte Fredrik börjar knapra på hans stöd också. Fredrik sitter säkert och lämnar därmed redan nu scenen.

Ibland är det mer pop-tv och Idoluttagning än politik så vi zoomar in vänstra flanken. Juryn tittar stint på deltagaren, minen är outgrundlig och vad som ska komma vet ingen.

"Ja du, det var ett intressant framförande" säger den förste jurymedlemmen.
"Mmm, om vi ska börja med det som varit bra...., så håller partiet helt klart ihop, det ska du ha credd för. Men, det krävs mer för att du ska övertyga oss".
"Ja" säger jury nummer två, "det är inte nog, du måste gå utanför den säkra skaran och våååga - det handlar om utspel och att verkligen visa att det håller hela vägen. Det där räcker inte för att sitta säkert idag".
"Nej" säger den tredje, "nu är det upp till folkets röst, du har redan hängt löst i fem val, klarar du ett sjätte"?

Jaha, det blir alltså att gå och sätta sig på bänken med en nervös väntan medans TV-nyheterna pågår. Dom mest intresserade kan följa vad som händer bakom kulisserna på typ TV4 plus (det är väl lika många som tittar på den kanalen som är medlem i något parti). Under tiden intervjuvas mannen som redan sitter säkert i nyheterna och stärker därmed sina chanser att gå vidare även nästa vecka. Resultatet av omröstningen presenteras annars efter nyheterna, vädret, sporten, reklamen och en och annan påa - om någon orkar hålla sig vaken.