lördag 7 mars 2009

Lev som aftonbladet lär?

På sista tiden har tidningarna varit fulla av goda privatekonomiråd. Det knasigaste läste jag i Aftonbladet i veckan och rubriken var "lev på halva din lön". Med tanke på de lönesänkningar som står som spön i backen och alla som får hålla tillgodo med urholkad A-kassa eller sjukpenning så är själva tanken god men råden?? Så här gör du:

  • Be banken om amoteringsfritt lån - Och alla vi som bor i hyresrätt....
  • Ställ av ena bilen - ....kommentar överflödig....
och här kommer det tokigaste:
  • Hyr ut båten!
Men, ärligt talat. Vilken normal barnfamilj vänder sig dessa råd till? Inte till mig i alla fall.

På samma tokiga vinkel gav någon kvällstidning lite käcka "må bra-råd" i fredags. "Byt ut ditt kaffebröd och gå ner i vikt". Alltså, lyssna på detta tips: Om du byter ut din jättemuffins mot en fruktsallad till kaffet varje dag så går du ner i vikt.

Nähä????

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hyr ut båten bara, det behöver ju inte vara DIN båt! Jag tänker hyra ut nån Viking Line jätte för ett pris som skulle få Jan Emanuel att verka filantropisk.
Aftonbladet förnekar sig aldrig, deras ekonomi-råd går oftast ut på "det är så lätt att bli rik, det är bara att sluta vara fattig!".

Jah Hollis sa...

Aftonbladet är i mångt och mycket en ren skämtpublikation. Därför är det svårt att ta dem på allvar även om de skulle göra något bra journalistiskt jobb numera.

Anonym sa...

Man kan alltid försöka hyra ut barnens uppblåsbara gummibåt! :)