lördag 22 november 2008

Hej mitt vinterland

Igår hamnade jag något oväntat på fest. Jag hade förberett mig för en helkväll i fåtöljen med stickning och mjukisbyxor men när telefonen ringde gick det undan och hipp som happ var jag istället på Kapsylen och träffade massor av folk som jag inte sett på år och dagar. Det var band och bärs och babbel. Kul.

När jag kom hem var jag lite lullig och ganska pigg så jag satte till en deg så ungarna som jag "övergav" i går kväll fick vakna till nybakat bröd gjort på en kort surdeg. Lyxigt värre. Äldsta dottern går runt och trallar "hej mitt vinterland" och ser ut att ha det ganska bra.

Utanför fönstret ligger det snö och inte helt oväntat är den lilla pulkabacken som jag ser från fönstret redan full av ungar. Lite konstigt i och för sig eftersom den slutar på bilvägen och av någon anledning står föräldrarna och tittar på uppe i backen, inte nere vid slutet av den samma.

Idag är jag full av energi och strax ska jag ta en promenad sen ska jag baka knäckebröd och koka kola hela kvällen. Vem vet, kanske blir det glöggpremiär också. Som vanligt får vi väl slänga in en låt också. Hade tänkt köra snön faller men det får bli denna istället.

2 kommentarer:

Sånger från nedre botten sa...

Det är bara att gratulera, själv har jag varit sjukt bakis, men så gick jag inte hem förrän vid trerycket heller. Nu ska dottern hämtas från 60-talskalas. M valde att vara punkare...

Alla smutsiga detaljer sa...

Så klart hon gjorde :-) För en gångs skull har jag faktiskt också gjort det jag föresatte mig. Knäcke och kola!