måndag 25 februari 2013

Mötet i Maramö, eller en korv till

Följer under dagen de politiska journalisternas desperata kamp för att hitta någon form av nyhet i Maramö. Hittills har det rapporterats om antalet korvar byalaget köpt in för att serva journalisterna. Att partiledarna åt korv till lunch och att mellanmålet bestod av - just det korv. De senare korvarna grillades på en grill som tändes av partisekreterarna om jag är rätt underrättad, eller var det pressekreterarna. Hur som helst är det hela jippobetonat så det står härliga till.

Under mellanmålet har partiledarna också berättat att det ska bli ett allianskonvent under nästa år. Då antar jag att de kommer att hänga i någon av de nya arenorna i Stockholm. Där serveras det nämligen enligt uppgift hipsterkorv med surdegsbröd och surkål. Det kanske kan vara något?

I övrigt har det rapporterats om att alliansen inför mötet olagligt täckt över Traffikverkets skyltar som normalt är blå-vita och ersatt dem med orangea skyltar. Detta har raskt åtgärdats sedan olagligheten upptäckts.

Samtidigt som detta pågått närmar sig skolavslutningen där fler ungar än någonsin går ut utan fullständiga betyg. Fler än på väldigt många år är arbetslösa eller har tillfälliga arbeten i otrygga anställningar. Vården larmar om osäkra förlossningar och otillräckliga vårdplatser. Bostadslösheten når nya höjder. Löneskillnaderna mellan kvinnor och män ökar. Ojämställheten därmed också. Polisen jagar papperslösa istället för bovar....

Igår sa Löfven att han inte vill stöta sig med potentiella väljargrupper.....

Korv och ett konvent till - jag kan inte vänta.

Inga kommentarer: