fredag 6 februari 2009

Bättre än så här blir det inte, ta och fira idag

Hörde en diskussion på radion igår eller i förrgår. Den handlade om att artister/skådespelare som hinner göra en eller annan hit eller fantastisk film och sedan dör ung ofta hyllas på sin dödsdag eller födelsedag eller vad det nu kan vara. Andra artister som lyckas överleva tonar bara ut och hyllas inte för sin geniala ungdomsbragd. Det är nog sant. "Tänk om han/hon fått leva"! Jo, då hade han/hon varit glömd för länge sedan.

Detta gäller dock inte dagens födelsedagsperson. Han hade nog firats även om han hade levt idag, tror jag i alla fall. Grattis Bob, på din födelsedag!

7 kommentarer:

Sånger från nedre botten sa...

Idag för 27 år sedan landade jag och en polare i Kingston. Vi hittade en hustler som körde oss till ett vandrarhem. På bilradion spelade de bara Broder Bob på högsta volym. En låt återkom igen och igen, ibland två gånger på rad: Redemption Song. Jag kan fortfarande få rysningar när jag hör den låten.

Broder Bobs musikaliska gärning är bland de stora låtskrivarikonerna inom popmusiken, från Louis Armstrong till Lennon/McCartney

Anonym sa...

Jag såg (inte)Marley på Gröna Lund en gång i tidens gryning. Mitt starkaste minne från den konserten var att jag och min brorsa var dom sista som släpptes genom grinden. Tror att vi var typ nr 29999 & 30000. Skulle sett lika bra från köksfönstret....

Helena Duroj sa...

det jag bäst minns från den konserten var att jag knuffad och klämd tog betäckning i en soptunna som funkade bra som sköld!

Anonym sa...

Överskattad homofob flumputte.
Gissar att det var bra när det begav sig, men sedan dess är som väl är reggaen stendöd.....
Outkast däremot, det är alla tiders det

Alla smutsiga detaljer sa...

Jag har aldrig varit på Jamaica, inte sett Bobban på Gröna Lund men Stentorp - i denna fråga är vi INTE överens ;-)
One Love

Anonym sa...

hi hi, ante mig!
Puss iaf

Jah Hollis sa...

Jah no dead!
Bob Marley lever fortfarande genom sin musik. Han var och är "Tredje världens" första superstjärna och har haft en betydelse, musikaliskt (fråga grabbarna i Outkast), politiskt och mänskligt som du inte kan ana omfattningen av min käre Stentorp.
Jag såg honom själv två gånger på Gröna Lund och en i Köpenhamn. Oförglömliga konserter.