tisdag 3 januari 2017

Ni skrämmer mig

Vad är det egentligen som jag hända när de andra kommer till makten. Vad är det männen och ibland kvinnorna på nätet förväntar sig? I går lade jag ut en länk till en text om hur man resonerar i domstol och vilka rättsregler man följer när det gäller barn som begår brott. Genast kommer reaktionerna - "de är inga barn", "efter valet ska du få se", "efter valet kommer vi se till att rättvisa skipas"....

Dessa reaktioner är vanliga. Om man pratar om flyktingpolitik, rättspolitik eller liknande frågor så är svaret ofta "du ska få se....". Vad exakt är det jag ska få se? Vad är det för förväntningar ni har? Att rättssystemet ska kastas över ända? Är det vad ni läser mellan raderna i propagandan? 

I värsta fall har ni rätt. Detta är löftena som ställs upp och detta är vad ni verkligen vill. Ett nytt samhälle där bara vissa har rätt i form av rättigheter. Ett i grunden annat system. Då borde fler vakna så vi kan stoppa er. Samhället hålls ihop av en massa trådar som inte alltid syns men systemet är vävt av en tät väv. Dock, den går att riva isär. Det ska man vara högst medveten om. Och när den rivs isär uppstår revor som blir svåra att sy ihop. 
Inga kommentarer: