fredag 23 december 2016

Summerar

för ett drygt år sedan informerade jag min dåvarande arbetsgivare om att jag beslutat mig för att byta jobb. Anledningen till detta var att jag inte trodde på vare sig systemkollapsen eller viljan att "bygga upp kapaciteten" för att framöver åter bli ett land som stod starkt i solidaritet med mänskliga rättigheter, rätten till skydd undan krig och förföljelse eller för den delen barns grundläggande rättigheter.

Dessa saker var ändå grundläggande i den flyktinguppgörelse som slöts mellan partierna. Inget av dem kräver vad jag hört särskillt högljutt att regeringen lever upp till dessa punkter. Har faktiskt inte hört ett ljud om jag ska vara ärlig. Dessutom tillsattes en särskild utredare för lagliga flyktvägar. Hon utreder säkert på men jag har inte en aning om hur det går.

Den svenska ekonomin går  däremot som tåget hör jag. Finansministern syns på bild med solglasögon eftersom framtiden är så ljus. Av systemkollapsen synes alltså inget spår, så här ett år senare. Flyktingarna som finns i Sverige fraktas runt som boskap. Av möjligheterna till familjeåterförening verkar det bli mer och mer aska. Massavvisningar till Afghanistan går som på räls. I Medelhavet drunknar barn, kvinnor och män men Erdogan badar i pengar.

1 kommentar:

pohlfelt sa...

ta bort PK filtret, besök en akutavd/vårdcentral, titta på skolorna, försök och ringa till polisen, försök få en tid på folktandvården, fatta vad gängkriminalitet kostar i pengar och lidande och se till att hålla badtiderna för resp. kön