måndag 29 september 2008

Det går åt pipsvängen

Igår blev det stora krispaketet klart i USA. Jag är nu ingen ekonom eller så men nog verkar det som om det innebär att folket ska ta över finansbolagens och bankernas skulder men inte eventuella tillgångar. Det är lite speciellt, hade det varit jag som inte kunde betala mina skulder hade banken och kronofogden antagligen låtit mig behålla skulderna men tagit de få tillgångar jag äger.

Hur som helst så verkar det inte hjälpa. Läser på TT att en isländsk bank är på väg att glida ner i glaciärsprickan, varslen står som spö i backen och regeringen skriver ner dom svenska prognoserna. Spekulationerna mot Swedbank fortsätter samtidigt som en och annan drar hem storkovan på andra människors olycka.

Hur som helst kommer det hela att sluta med att en massa människor blir av med jobben, får gå från hus och hem och därmed fler problem för det allmänna att ta tag i. Vet inte om det är fler än jag som får känslan av detta har hänt förut? Tycker att det verkar som om att det är ganska ofarligt att säga; det verkar inte som om kapitalismen riktigt funkar, efter partyt kommer en rejäl jävla baksmälla helt enkelt!

1 kommentar:

Mikael K sa...

Every man for himself, verkar gälla. I varje fall med tanke på omröstningen i representanthuset.