fredag 21 september 2012

Tre dagar i Berlin

Är på väg hem från en tre dagars visit i Berlin. Självklart är flyget hem försenat och flygplatsen känns oändligt liten och trång. Berlins internationella flygplats är alltså mindre än Bromma flygplats, eller i alla fall nästan. Jag hade planerat in lite tid att vara ledig och shoppa och gå på sightseeing idag. Det gick så där.

Har varit på en intressant konferens, pratat lite grann och deltagit i en workshop om riktlinjer för åtal i ärenden som rör hiv. Ett intressant ämne i en värld av hiv-aktivister och mycket givande rent hjärnaktivitetsmässigt. Har dessutom haft trevliga och givande samtal på kvällarna med nordiska kamrater om framtida projekt.

Lite om Berlin då. Berlin känns som en liten stad med storstadskomplex, eller kanske tvärt om. Alltså, det är en trevlig stad även om folk vägrar prata något annat språk än tyska men som sagt, provinsiell. Husen är låga och staden vidsträckt. Visst finns det en/ett och annan skyskrapa eller höghus men i övrigt, inte mycket. Jag vet att det finns ett levande kulturliv och en verklig själ, jag hittade det inte. Det blir nog inte mitt första återresemål, nej - inte alls.

Inga kommentarer: