söndag 9 september 2012

Mina trognaste läsare

Under de år som jag har bloggat har jag sällan eller aldrig brytt mig om hur många som läst min blogg. Bara det fåtal gånger statistiken slagit i taket har det varit intressant. Det har utan undantag varit när jag skrivit om fotboll och för den delen sex. Hm, eller om jag ska vara helt ärlig - fotboll och sex i kombo.

På sista tiden har jag dock kollat lite på statistiken. Det är ändå lite roligt. Ser på staplarna att när jag twittrar ut bloggen går staplarna raskt upp och samma sak gäller så klart när bloggen läggs ut på fejan. Man kan med det inbyggda statistikverktyget också se vilken webbläsare folk använder och och om man använder smartphone. Jag funderar på varför detta ska intressera mig men det finns säkert någon klurig orsak.

Inte nog med det. Man kan också se i vilket land bloggen läses. Jag undrar självklart varför någon utanför Sverige skulle vara intresserad av mina funderingar om smått och stort. Att någon i utlandet råkar glida förbi är ju ingen stor sak men så många. Idag upptäckte jag nämligen att jag har lika många läsare i Ryssland som i Sverige. Du kanske kan förklara för mig om det är så att svensk trafik passerar Ryssland eller om det de facto är folk i Ryssland som läser.

Om så skulle vara fallet: PRIVET!

1 kommentar:

Eva Nygren sa...

Hej du! Jag tycker statistiken är kul. Jag ser ju rätt tydligt vad som blir skrivet bara för mig så att säga och mindre för andra. Och så är det kul att se om man skrivit om något väldigt specifikt, att någon enstaka själ hittar dit.

Jag lägger ut mina poster på fejjan och det funkar bra. Det där med twitter är jag alls inte inne, vet inte ens hur det går till. Kanske borde man ...?