fredag 4 februari 2011

Religiösa regimer

Kollade som vanligt numera på Al Jazeera på väg till jobbet. Har laddat ner en app till telefonen så jag kan strömma sändningarna Tittar mig lite över axeln och funderar när SÄPO ska komma och hämta mig men inser sedan att datalagringsdirektivet inte är svensk lag ännu.

Nåja, på Al Jazeera visar man bilder från USA. Det är från gårdagens morgonmöte med Obama. Tydligen håller han morgonmöte varje torsdag. Dessa möten går under namnet "torsdagsmorgonbönemöte". Igår bad Obama för folket i Egypten.

För ett par år sedan berättade den förre presidenten George Bush att han fått en order från gud att starta krig i Irak.

Jag gillar inte religion, det känns mest som magiskt tänkande och vidskeplighet. Jag önskar att alla folk i alla länder, kristna som muslimer, får ledare som leder utan att fråga gud om råd. Om folk vill hålla på med religion så får man göra det hemma men låt välden gå mot en sekulär utveckling. Det betyder så klart inte att man kan acceptera en diktator som motkraft som en tokig religiös ledare.

Demokrati och mänskliga rättigheter smakar mycket bättre.

2 kommentarer:

Rickard sa...

Ett litet tankeexperiment... http://www.hesperus.nu/?p=619

Anonym sa...

Vet att det är några år sedan du skrev detta men jag undrar hur mycket man i svenska skolor undervisar om olika religiösa regimers förtryck.