söndag 26 oktober 2008

Ur led är tiden

Tänk att det är lika svårt varje år att komma ihåg vilket håll klockan ska vridas. Dessutom är jag så lättpåverkad att jag blir jet-laggad varje gång. En timma räcker för mig, känner mig redan svajig.

Käkade middag hemma hos några vänner igår. En fin-fin pasta med äppelkaka till efterätt. Ett gott vin till det. Det mesta på talriken var ekologiskt och en hel del närproducerat. Det är något med det där, det känns viktigt att äta och laga sådan mat som doftar och smakar även i rått tillstånd. Jag menar, med kryddor och tillagning kan man få allt att smaka (utom tofu) men det bästa är doft även utan prepp.

På vägen hem från vännerna lyssnade jag på radion. Eftersom dottern hade FF hemma fick jag gå en liten sväng extra för att inte komma hem för tidigt. Det var bra för jag fick höra ett reportage som fick mig både att bli stolt och att fälla ned blicken av skam. Lyssna själv och ha sedan en krativ söndag.

3 kommentarer:

Mikael K sa...

Ja, både upp och ner - vilken kaliber på människor det finns!

Jah Hollis sa...

Rå Stockholmsodlad pasta? :-)
Nej, jag bara skojar.
Jag är själv lite ur led av lite för mycket Macallan i går och den här återgången till normaltid i dag.

Alla smutsiga detaljer sa...

Slow, ja verkligen. Det känns så härligt att det finns folk som engagerar sig men det gör så ont att vi har barn (och vuxna) som tvingas leva på det sättet.
Jah, varför inte. Lokalmald durum och hemknådad pasta. Du vet, spagetti växer inte på träd!
MacAllan, doft och smak även om den inte är närodlad :-) härliga grejer!