lördag 3 september 2011

Lämna EU-lämnandet

Sitter i Göteborgs Folkets Hus och lyssnar på föredrag om EU-medlemskapet. Olika vänsterpartier från runt om i Europa ger sin syn på medlemsskpet, vad man får och vad man ger. Två av fyra har hittills pratat min slutsats så långt är nog att det börjar bli dags att lämna det där utträdeskravet nu. Eller, det är ingen ny insikt, jag har insett det länge. För att travestera en känd papperslapp är det nog läge nu att skriva "EU är ett jävla skit men nu har vi baxat det ända hit...".

Frågan om EU-medlemsskapet är ett av dom exempel där jag anser att vänstern måste fundera över vad som egentligen händer i vår omvärld. Alltså, det är inte så att folk går runt och rasar över EU-medlemskapet längre. Det finns så klart skeptiker och människor som gillar eller ogillar EU, men - det är ingen stor sak. Släpp frågan eller lägg den i malpåse eller vad ni nu vill men det är de finns viktigare saker att prata om.

Vi ska välja en ny partiledare och en ny partiledning. Vi behöver ny politik. Vi behöver lägga örat mot gatan och lyssna på folk. Vi ska inte bli populister för politiken är inte alltid bekväm men något kan vi nog lära - någon gång.

Inga kommentarer: