fredag 16 januari 2009

Fred NU!

Med tanke på alla självutnämnda profeter och tokskallar hade jag tänkt lägga ut något från Life of Brian idag. Det kändes relevant.

Dessa känns ännu mer relevanta. Jag vet att den senare har lite taskigt ljud men om du var där så sjunger du med ändå.8 kommentarer:

Seluah Alsaati sa...

Jag vill också ha fred nu, det får vara nog.

Jah Hollis sa...

Men nu blir jag lite förvirrad. I den första låten undrar ju farbror Wiehe och de andra om det verkligen alltid är så bra med fred till varje pris.

Och vill man höra vad Stry sjunger, så kan man gå hit (där är dessvärre videon stendöd):
www.youtube.com/watch?v=PafFi61uB3M

Men Israel tackade tydligen nej till förslaget om vapenstillestånd. Och Hamas hade väl gjort detsamma om förslaget kommit från Israel.

Alla smutsiga detaljer sa...

Jah, du ska inte vara förvirrad. Frågan är väl relevant att ställa? Ta till exempel den vapenvila Israel nu tackat nej till. Den krävde att blockade hävs och därmed var priset tydligen för högt. Mat och förnödenheter och en nedmonterad mur. Rätt för Palestinier att röra sig mellan Västbanken och Gaza och tillträde till Jerusalem. Vad är ditt pris? Kan det bli för högt eller vad tycker du? Jag tycker att få sånger är så relevanta som just denna. Jag tror inte det är bokstavstolkning som gäller utan eftertanke! (Just denna version spelades i samband med en stödgala för terroristorganisationen ANC, låten följs av ett tal av Olof Palme, om du klickar på den lilla bilden under så kan du lyssna).

När det gäller Stry så valde jag live-låten för nostalgins skull. Din länk får vara till för alla som inte var med ;-)

Jah Hollis sa...

Jag vet. Men låten var från början tillägnad Melanie som sjöng Peace Will Come:
www.youtube.com/watch?v=Ac68DdMmZc4

Wiehe och Co tyckte hennes inställning var naiv, att det inte kan bli fred utan en massa villkor och att (faktiskt) krig då kan vara bättre.
Jag tycker att det är en väldigt akademisk inställning om man applicerar den på Gaza just nu. Jag tror folk, det vanliga folket som bor där vill ha fred utan att det ska ställas upp en väldig massa villkor som ingen verkar vilja acceptera.

Alla smutsiga detaljer sa...

Jag tror, som jag sagt tidigare, alltid att vanligt folk vill ha fred. Däremot tror jag att man måste ha respekt för att folk som lever under förtryck också gärna vill ha frihet.
Ibland måste man vara lite akademisk och det kliar dödsskönt i hjärnan att tänka till ibland :-)

Anonym sa...

Gud vad ni tjatar. Jag är Thåström (o Stry ibland), ASD får vara Wiehe (bara skojar), du är ju hon i Tant Strul. Å det är verkligen FRED vi vill ha, punkt.

Jah Hollis sa...

Vi vill ha Fred (Åkerström) nu meddetsamma!

Alla smutsiga detaljer sa...

Stentorp, ha ha. Den storyn får vi berätta någon gång.
Jah, Right (said Fred)